Alles over online

Its all about internet

Reizen

Afrika safari – niet wakker worden door hanengekraai maar door het brullen van een leeuw

0 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

Wat is een avontuur, een echte vakantie? Dat is dus niet de hele dag gaan zonnen op een van de Turkse stranden. En ook niet op zo’n reis waar je hele avond al van entertainment is voorzien en je op geregelde tijden je natje en je droogje krijgt. Er is geen avontuur als alles elke dag hetzelfde is en je in het comfort van een strandstoel de dag door moet komen. Avontuur, daarvoor moet je iets boeken wat spannender is dan de Spaanse of Turkse kust. Bijvoorbeeld een Afrika safari.

Reis door de wildernis

Het Afrikaanse continent biedt natuur vol avontuur. Je komt daar in contact met de Big Five. Bijvoorbeeld de olifant en de leeuw in zijn natuurlijke habitat. Om dat soort wilde beesten te aanschouwen, loop je daar geen dierentuin binnen. Je boekt een safari. Dat woord komt uit de taal van het Swahili en staat voor ‘reis’. Je wordt dan door professionals meegenomen door de jungle of de bush. Je verre voorouders deden dat ook en waren gewapend met geweren. Nu zijn geweren uit den boze want de prachtige natuur van het Afrikaanse land is grotendeels beschermd. Schieten kun je nog wel, maar dan met je foto- of videocamera.

Je Afrika safari kamp in de natuur

Een safari is meer dan dieren achternagaan. Het is ook romantisch overnachten in tenten midden in de woeste Afrikaanse natuur. Vanuit die tenten verzamel je je voor een ‘game drive’, een rondrit waarbij je getrakteerd wordt op buitenzinnig mooie landschappen en je steeds weer wilde dieren ontdekt. Waarbij niet de minsten je soms aanstaren, bijvoorbeeld een neushoorn. Met een beetje geluk kun je zelfs een schuw luipaard te pakken krijgen. Wederom twee grootheden die gerekend worden tot de Big Five. Aan het einde van elke rit op je Afrika safari is er het comfort van de safari lodge. Hier heb je het beste van twee werelden: de natuur aan je voeten en wifi in je telefoon. Want je wilt je dag natuurlijk wel meteen met het thuisfront gaan delen.

Ontdekkingsreis door de bush op een Afrika safari

Wie van natuur en dieren in vrijheid houdt en ook van exotisch leven, die kan niet zonder de safari. Dat is de droom van iedereen die de natuur in ere wil houden. Het is wel zo dat je in Afrika niet meteen Artis binnenstapt. Geen kooien, geen hekken, geen makke dieren. Veiligheid is dus wel van belang want je komt te midden van echte prooidieren terecht die in alle vrijheid proberen te overleven. Elke safari valt of staat dan ook met goede begeleiding. Je wordt tijdens de ritten met de jeeps geholpen door gidsen die de natuur exact kennen. En die bovendien ook weten op welke plekken je de grootste kans hebt dieren te treffen. Soms is het mogelijk om met een eigen auto een safari te doen. Bijvoorbeeld in zuidelijk Afrika. Maar ben je er dan zeker van dat je echt wilde dieren meemaakt? Met rangers door de bush trekken, geeft vaak veel meer voldoening.

Magistraal mooie uren

Safari betekent vaak twee keer per dag eropuit met de jeep. Eerst al vroeg in de ochtend en later op de dag weer in de namiddag. In totaal geniet je dan zes uur per dag van de onvoorstelbaar mooie natuur tijdens een Afrika safari. Wel gelden er regels onderweg. En die kun je ook maar beter strak volgen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %